Make your own free website on Tripod.com

A D R E S A R

Evropska banka za obnovu i razvoj
Home
EX - Jugoslavija
Vodic kroz Beograd
S r b i j a i Crna gora
Drzavne institucije
Ambasade u Srbiji
Evropska unija
Politicke stranke
Pozivni brojevi Srbija i Svet

 

Evropska banka za obnovu i razvoj
URL: http://www.ebrd.com/
Evropska banka za obnovu i razvoj - EBRD (European Bank for Reconstruction and Development) osnovana je 1991. godine di bi pomoga strukturne reforme, tranziciju ka trzisnoj privredi i razvoj preduzeca i infrastrukture u zemljama bivseg Istocnog bloka. Sediste je u Londonu, a cini je 60 clanica (58 drzava, EZ i EIB).


Evropska banka za obnovu i razvoj - EBRD
(European Bank for Reconstruction and Development) osnovana je 1991. godine di bi pomoga strukturne reforme, tranziciju ka trzisnoj privredi i razvoj preduzeca i infrastrukture u zemljama bivseg Istocnog bloka. Sediste je u Londonu, a cini je 60 clanica (58 drzava, EZ i EIB). Njen osnivacki kapital je oko 10 milijardi eura, a godisnje plasira zajmove u vrednosti oko 2 milijarde eura u 26 drzava srednje i istocne Evrope i bivseg Sovjetskog Saveza.

Internet strana Evropske banke za obnovu i razvoj sadrzi sledece odeljke:

Aktivnosti (Operations)

Predstavljene su prema zemlji, sektoru, projektima, saopstenjima za stampu, zavrsnoj dokumentaciji projekata, tehnickoj i finansijskoj saradnji kao i prema pitanjima nuklearne bezbednosti.

Poslovne informacije (Business information)

Vezane su za razlicite mogucnosti finansiranja poslovanja, alterantivne izvore sredstava za mala i srednja preduzeca (SME) kao i pregled poslovnih standarda i poslovne prakse.

Nabavke (Procurement)

Banka se rukovodi nacelima nediskriminacije, postenja i transparentnosti kako bi se osigurali njeni investicijski projekti i podstaklo vece ucesce stranih investitora. Obuhvata projekte u javnom sektoru i tehnickoj saradnji.

Tranzicija (Transition)

Predstavlja napore koji se ulazu za sto uspesniji prelazak zemalja srednje i istocne Evrope i zemalja Zajednice Nezavisnih Drzava na trzisno poslovanje. Donosi i izvestaje i radni materijal o pitanjima tranzicije i druge izvore informacija.

Okolina (Environment)

Pitanja ekonomskog razvoja posmatraju se u okvirima politike zastite okoline.

Finansije (Finance)

Obuhvataju znacajna ulaganja u management, planiranje i kontrolu i informaticku tehnologiju. Dat je i pregled finansijskih rezultata.

Publikacije (Publications)

Obuhvataju izvestaj o procesu tranzicije u 1998 (kljucna postignuca, pitanja finansijskog sektora u tranziciji s makroekonomskim pregledom), opste informcije (godisnji izvestaj za 1998. i 1997, osnovni dokumenti EBRD, vodic za publikacije) i poslovne informacije o razlicitim programima finansiranja, zastiti okoline i slicno.

Godisnja sednica (Annual meeting)

Predstavlja mesto odrzavanja sednice u 1999. i 2000. kao i istovremeno odrzavanje foruma, promotera potencijalnog buduceg ulaganja u zemlje u kojima EBRD deluje.

Zaposljavanje (Recruitment)

Mogucnosti zaposljavanja, trenutna ponuda radnih mesta prema klasifikaciji: bankarstvo i ostali.

Novosti (What's new)

Sadrze informacije o objavljenim publikacijama, dokumentaciji projekata, saopstenjima za stampu, mogucnostima zaposljavanja, konferencijama i drugo.


ADRESA:
European Bank for Reconstruction and Development
Exchange Square 1
UK-EC2A 2EH London
United Kingdom